מתוך On Deliberation
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(תוספת להבעיות והסכנות באינטרנט)
(הבעיות והסכנות באינטרנט)
שורה 80: שורה 80:
 
3.'''סכנות פלילים''': והבעיה החמורה ביותר היא השמירה על חיי הילדים. ההורים שחוזרים מאוחר מהעבודה לא יודעים שבינתיים הבת שלהם דיברה עם פדופיל וכבר קבעה להיפגש איתו מחר. או הילדים שמתעללים בחבריהם בפייסבוק ומעלים לשם תמונות אשר פוגעות בו . דברים אלו גורמים במקרה הטוב לבעיות נפשיות קשות אצל ילדים, ובמקרים הגרועים יותר אף להתאבדויות.
 
3.'''סכנות פלילים''': והבעיה החמורה ביותר היא השמירה על חיי הילדים. ההורים שחוזרים מאוחר מהעבודה לא יודעים שבינתיים הבת שלהם דיברה עם פדופיל וכבר קבעה להיפגש איתו מחר. או הילדים שמתעללים בחבריהם בפייסבוק ומעלים לשם תמונות אשר פוגעות בו . דברים אלו גורמים במקרה הטוב לבעיות נפשיות קשות אצל ילדים, ובמקרים הגרועים יותר אף להתאבדויות.
  
4.'''פגיעה בביטחון המדיני''': ארגוני טרור שונים המאיימים על בטחונה של מדינת ישראל עוסקים רבות בחיפוש אחר מידע באינטרנט שיועיל למטרותיהם. אנשים עלולים לכתוב ברשתות החברתיות על מידע שמסוכן לפרסמו. לדוגמא: לאחר נפילות של טילים בתקופות הסלמה, אנשים נוטים ליידע מיד את חבריהם היכן נפל הטיל והדבר עוזר לארגוני הטרור לדעת האם להמשיך לכוון לאותו מקום. ישנם האקרים רבים מצד אויבי המדינה המנסים לא פעם לפרוץ לאתרים ממשלתיים בעלי מידע רגיש ביותר. וככלל, הדלפת סודות מדינה הפך להיות עסק מסוכן יותר בתקופה שבה 'פליטת פה' קטנה ברשת עלולה בין רגע להתפרסם ברבים.
+
4.'''פגיעה בביטחון המדיני''': ארגוני טרור שונים המאיימים על בטחונה של מדינת ישראל עוסקים רבות בחיפוש אחר מידע באינטרנט שיועיל למטרותיהם. אנשים עלולים לכתוב ברשתות החברתיות על מידע שמסוכן לפרסמו. לדוגמא: לאחר נפילות של טילים בתקופות הסלמה, אנשים נוטים ליידע מיד את חבריהם היכן נפל הטיל והדבר עוזר לארגוני הטרור לדעת האם כדאי להם להמשיך לכוון לאותו מקום. ישנם האקרים רבים מצד אויבי המדינה המנסים לא פעם לפרוץ לאתרים ממשלתיים בעלי מידע רגיש ביותר. וככלל, הדלפת סודות מדינה הפך להיות עסק מסוכן יותר בתקופה שבה 'פליטת פה' קטנה ברשת עלולה בין רגע להתפרסם ברבים.
  
 
5.'''היחשפות למידע שלילי''': ישנם סוגי תוכן שאנשים או קבוצות מסוימים יגדירו אותם כתוכן שלילי, שאסור/לא מומלץ להיחשף אליו. לדוגמא: במגזר הדתי ישנם תכנים אסורים לצריכה מבחינה הלכתית, כמו תמונות לא צנועות, לשון הרע או הוצאת דיבה שמתפרסמים על אנשים שלא לתועלת. אנשים מסוימים בעלי לב חלש, עלולים להיחשף בעמוד ראשי של אתר חדשות לתמונות קשות כמו בידיעות על תאונות או התעללויות וכד'.
 
5.'''היחשפות למידע שלילי''': ישנם סוגי תוכן שאנשים או קבוצות מסוימים יגדירו אותם כתוכן שלילי, שאסור/לא מומלץ להיחשף אליו. לדוגמא: במגזר הדתי ישנם תכנים אסורים לצריכה מבחינה הלכתית, כמו תמונות לא צנועות, לשון הרע או הוצאת דיבה שמתפרסמים על אנשים שלא לתועלת. אנשים מסוימים בעלי לב חלש, עלולים להיחשף בעמוד ראשי של אתר חדשות לתמונות קשות כמו בידיעות על תאונות או התעללויות וכד'.

גרסה מ־15:09, 28 באוקטובר 2012

השאלה:

אילו שינויים גרם האינטרנט בחברה, וכיצד?

הסבירו כיצד נראה העולם לפני האינטרנט. תארו מגוון שינויים שגרם האינטרנט. הציעו סיבות לשינויים הללו. הוסיפו סימוכים[1][2]והפניות עצבו ועירכו את הערך

כל אחד/ת, יקבל הערכה על פי התרומה שלו לבניית הערך (על פי הערכת שווי עבודה של חצי שעה)כתיבת תשתית לערך הוספת חומר מקורי ומאתגר (בונוס) עריכה לשונית הוספת תמונות ומידע. הוספת יחוסים הוספת הסברים – בערך עזרה.

תולדות האינטרנט

ג'וסף קארל רובנט ליקלידר (באנגלית: Joseph Carl Robnett Licklider, ‏11 במרץ 1915 - 26 ביוני 1990), שנודע בשם "גיי סי אר" או "ליק", היה מדען מחשב אמריקאי הנחשב לאחת הדמויות החשובות ביותר במדעי המחשב בפרט ובהיסטוריה של המחשוב בכלל. ליקלידר היה הראשון שהלך על הרעיון של קישור בין מחשבים שונים. רעיון זה עלה כיוון שנוצר צורך חיוני בצבא ארצות הברית, להעביר מידע באופן מהיר בין מספר רב של מחשבים שונים באוניברסיטאות הגדולות, על מנת לקבל החלטות גורליות בזמן אמת. בד בבד נוצר צורך בהגנה על מידע, כלומר, אם יותקף מרכז מחשבים אחד, התוכן יהיה זמין במרכז אחר. ליקלידר חיבר בין מחשבים בתוך משרד ההגנה האמריקאי, וכך החלה הרשת הראשונה, שבסופו של דבר הפכה לרשת האינטרנט. "אנו רוצים להדגיש משהו מעבר למסירה חד-צדדית: את החשיבות ההולכת וגדלה של הבנייה המשותפת, את האספקט המחזק הדדית של תקשורת - החלק שמעבר ל-"עכשיו שנינו יודעים עובדה שקודם לכן רק אחד מאיתנו ידע". כשמוחות משתפים פעולה, רעיונות חדשים נולדים. אנו רוצים לדבר על האספקט היצירתי של תקשורת.

הראשונים שעשו שימוש באינטרנט היו הצבא, בתי החולים ומוסדות הלימוד הגדולים. --נופר מאיר 22:04, 28 באוקטובר 2012 (IST) [1] רחלי צפניה 21:01, 28 באוקטובר 2012 (IST)

כיצד נראה העידן שלפני האינטרנט?

אין ספק שהאינטרנט שינה הרבה מאד מההרגלים הישנים שלנו, אך מאפיין אחד בולט ואולי החשוב ביותר הנו הדרך בה בני אדם תקשרו אחד עם השני. אם היום אתה יכול בלחיצת כפתור להגיע לכל בן אדם\חבר\קרוב משפחה בכל אזור בעולם כמעט, הרי לפני עידן האינטרנט הדבר היה טיפה יותר מאתגר. היום אנו רואים בלדבר "און ליין" עם מישהו מהקצה השני של העולם כדבר מובן מאליו ואפילו כבר "וידאו-צ'טים" (שיחות וידאו) הם דבר נפוץ בקרב התקשורת באינטרנט, אך לפני שהאינטרנט נכנס לחיינו הדבר היה מסובך הרבה יותר. היו כמה דרכים אפשרויות לתקשר עם מישהו שהיה נמצא רחוק מאיתנו גאוגרפית, דרך אחת הייתה דרך מכתב: בעזרת דף ועט רושמים את מה שברצוננו למסור\ליידע לצד המקבל ואילו זה לאחר שהיה מקבל את המכתב וקורא אותו, היה שולח לנו מכתב בחזרה כתגובה למכתב ששלחנו ואף בוחר אם להוסיף מידע חדש משלו וכו'.. דרך שנייה הייתה דרך יותר מהירה ומיידית - דרך הטלפון. היינו מחייגים למי שברצוננו לדבר איתו, מחכים למענה מהצד השני וברגע שזה היה עונה, פוצחים בשיחה. היום, בעוד שהדרך השנייה עדיין חיה ובועטת (במיוחד עם השגשוג של הפלאפונים וכעת - הסמארטפונים), הרי שהדרך הראשונה כמעט ונעלמה לחלוטין מתרבות התקשורת הבין אישית. בנוסף, עם עידן האינטרנט אנו יכולים לתקשר לרוב באופן מיידי עם האדם ברצוננו לדבר בעזרת המון רשתות חברתיות שמראות לנו האם האדם מחובר וזמין כרגע או שלא. Nadav Gelbart 20:30, 28 באוקטובר 2012 (IST)

שינוי משמעותי נוסף אשר נגרם בעקבות התפתחות האינטרנט בכלל והתפתחות ענף הרשתות החברתיות בפרט הוא שינוי מהפכני בהגדרת המושג "חברות". בעוד שלפני עשור היה ברור לכולם שהמושג חברות מתייחס למערכת יחסים של חיבה או ידידות בין שני פרטים בעולם הממשי, כיום היטשטשו גבולות ההגדרה. בעדין האינטרנט מספיק שאדם אחד יציע חברות וירטואלית לאחר ובלחיצת כפתור הם יוגדרו "חברים". אין קשר הדדי מחייב כלשהו ולא חייבת להתקיים אינטראקציה בעולם האמיתי כלל. מימד נוסף אשר התפתח עקב תמורות אלו הוא חובת חשיפת הזהות. עם התפתחות הרשתות החברתיות רבו מקרים של התחזויות לאנשים וכן ניצול ופיתוי אנשים לאחר שצד אחד של הקשר החברי התגלה כבדוי.

במה שונה העידן שמתרחש עם הופעת האינטרנט?

אחד השינויים שגרם האינטרנט בחברה הוא האפשרות של אנשים מכל סוגי האוכלוסיה להתעדכן ללא הרף במה שקורה בארצם ובארצות אחרות. העובדה שלפתע אנשים היו מעורבים בנעשה בעולם, הקנתה להם ידע ויכולת להשפיע על עתיד האוכלוסיה כולה ועל עצמם וגורל משפחתם בפרט. בעצם, חייהם של הגרים בכפרים ובאיזורים הנידחים נעו רק סביב מאורעות מקומיים עד כה, ולא היה להם שום אפשרות להתעדכן במה שקורה סביבם. קצב החיים היה איטי, וגם מה שהתרחש מעבר לכפרים השכנים הם ידעו בדרך כלל רק מפי שמועות. עם התפתחות התקשורת הדיגיטלית בכלל והופעת האינטרנט בפרט, רוב האוכלוסיה שעד כה לא הייתה מעורבת, פתאום נעשתה מעורבת הרבה יותר. אנשים מתענינים בפוליטיקה ויש להם רצון להצביע, מבינים הרבה יותר במסחר ויש לאנשים פשוטים יכולת פתאומית להרוויח כסף דרך האינטרנט. עולם המושגים גדל, וכך גדלו גם האפשרויות. יתרה מכך, יחד עם הופעת האינטרנט, ירדה התלות בנייר ובעצמים פיזיים לצורכי התקשרות. באמצעותו ניתן להגיע לאוכלוסיות שונות ומגוונות ברחבי העולם בצורה מהירה וזולה והוא מהווה כלי בסיסי ליוזמה, חדשנות ויצירה.

יחד עם שנות האלפיים, החלה התפתחות של רשתות חברתיות שמהוות כיום כלי דומיננטי בתחום השיווקי יחד עם הפן החברתי. באמצעות רשתות אלה (כגון facebook וtwitter), נפתח עולם חברתי חדש שבאמצעותו ניתן להגיע לכלל האוכלוסייה, ליצור ולהרחיב חברויות, להכתיב אופנה ולהפיץ שמועות, ונוסף לכך, ארגון של התנגדויות פוליטיות. כיום, כל עסק ולו הקטן ביותר, משתמש ברשת החברתית ככלי עיקרי ומשפיע לצורך הפצת תכנים ושיווק מוצרים. דוגמא טובה לכך היא מותגי אופנה שמחזיקים כיום בדף פייסבוק כאמצעי פרסום נוסף, ובאמצעותו יכולים להגיע לאוכלוסיות מגוונות.

רשת האינטרנט הפכה את העולם ל"כפר גלובלי" זמינות המידע שברשת גרמה לכך שמידע שעד כה היה גלוי רק לרשויות או גורמים מסוימים עתה נהיה גלוי לכל

ידע הוא כוח והכח עד הופעת האינטרנט היה מצוי בעיקר בידי בעלי הממון, המדינה ומוסדות הדת. מאז הופעת האינטרנט (ואולי בעיקר מאז שמאגרי מידע רבים הפכו למקוונים ) כל אחד יכול להיות נגיש כמעט לכל מאגר מידע שירצה, לקבל ידע בלי להיות תלוי בממסד מסוים או בכסף ואפילו להפיץ ולערוך את המידע בעצמו ,בלי להיות כפוף לאף גורם מדיני או פיננסי. ההשפעות הן רבות .מאתרי מידע כמו ויקיפדיה שהפכו את האינציקלופדיות והארכיונים בספריות לכמעט לא רלוונטיים (אפשר לקבל את כל מאגרי המידע בלחיצת כפתור) ועד לרשתות חברתיות שמאפשרות חופש ביטוי מוחלט חופש שהיה כנראה אחד הגורמים להתפרצות ה"אביב הערבי" שאת תוצאותיו אני מרגישים עד היום. סביר להניח שאם מוחמד בועזיזי מתוניס היה מצית עצמו לפני עדין האינטרנט והרשתות החברתיות כמעט אף אדם לא היה יודע על המקרה גם אם היה עיתונאי בשוק והוא היה מצלם את בועזיזי עולה בלהבות סביר להניח שהשלטונות לא היה מניחים לתמונה להתפרסם, אך באינטרנט החופש הוא מוחלט .הגולשים שהעלו את התמונה יחד עם האנשים ש"שיתפו" את התמונה ברשתות החברתיות (הווי הכפר הגלובלי וזמינות המידע) איפשרו את הפצתה של תמונת ההצתה המפורסמת וגרמו למליונים לצאת לכיכרות ולעשות מהפכה.


מבלי לשים לב לכך, האינטרנט הפך לכלי בלתי נפרד מחיי היום-יום שלנו. [2] --Nofar 18:55, 28 באוקטובר 2012 (IST)

בת שבע ג'קובסון 18:21, 28 באוקטובר 2012 (IST)

[[3]] --נופר מאיר 22:10, 28 באוקטובר 2012 (IST)


הבעיות והסכנות באינטרנט

האינטרנט, כמו כל דבר, טומן בחובו גם בעיות וסכנות: 1. חוסר במפגשי "בשר ודם":הרבה אנשים (ובעיקר בני נוער) מעדיפים היום להתעדכן ולשחק עם חבריהם בפיסבוק ובכל מיני משחקי רשת אחרים, וכל זאת במקום להיפגש במגרש השכונתי או על "הברזלים".וגם אם כבר נפגשו עם חבריהם. תמיד כולם בשלב כלשהו של הפגישה או המשחק יהיו עם הפרצוף בתוך הסמארטפון בודקים אם קיבלו מייל, הודעה בפיסבוק או בוואטסאפ, או שאולי בדיוק עכשיו עלה עוד סרטון מאוד מעניין על חתול שנפל על תינוק שישן. גם אצל המבוגרים המצב לא מזהיר, במקום ללכת לבנק,לסופר או אפילו לרופא, ניתן היום לעשות הכל דרך האינטרנט. יש שיאמרו שזהו דבר חיובי אבל לא פחות אנשים יאמרו שזה פוגע ביכולת שלנו ליצור קשרים.

2. פרטיות: הפרטיות הפכה היום למילה גסה. אם ראיתי כתבה,תמונה או סרטון, מייד הפייסבוק חייב לדווח על כך לכל חבריי. יותר גרוע מכך זה אם העליתי סרטון ושכחתי בטעות לסמן את מידת הפרטיות שאני רוצה, גם אם אתקן את הטעות תוך 5 דקות זה כבר לא יעזור, כל חבריי, הבוס בעבודה ואפילו אנשים שאינני מכיר יוכלו לראות אותי ואת חברה שלי משתזפים לנו בחוף הים.

3.פלילים: והבעיה החמורה ביותר היא השמירה על חיי הילדים. ההורים שחוזרים מאוחר מהעבודה לא יודעים שבינתיים הבת שלהם דיברה עם פדופיל וכבר קבעה להיפגש איתו מחר. או הילדים שמתעללים בחבריהם בפייסבוק ומעלים לשם תמונות אשר פוגעות בו . דברים אלו גורמים במקרה הטוב לבעיות נפשיות קשות אצל ילדים, ובמקרים הגרועים יותר אף להתאבדויות. במקרה הזה זה נגמר בטוב ובמקרה הזה קרה הגרוע מכל

3.סכנות פלילים: והבעיה החמורה ביותר היא השמירה על חיי הילדים. ההורים שחוזרים מאוחר מהעבודה לא יודעים שבינתיים הבת שלהם דיברה עם פדופיל וכבר קבעה להיפגש איתו מחר. או הילדים שמתעללים בחבריהם בפייסבוק ומעלים לשם תמונות אשר פוגעות בו . דברים אלו גורמים במקרה הטוב לבעיות נפשיות קשות אצל ילדים, ובמקרים הגרועים יותר אף להתאבדויות.

4.פגיעה בביטחון המדיני: ארגוני טרור שונים המאיימים על בטחונה של מדינת ישראל עוסקים רבות בחיפוש אחר מידע באינטרנט שיועיל למטרותיהם. אנשים עלולים לכתוב ברשתות החברתיות על מידע שמסוכן לפרסמו. לדוגמא: לאחר נפילות של טילים בתקופות הסלמה, אנשים נוטים ליידע מיד את חבריהם היכן נפל הטיל והדבר עוזר לארגוני הטרור לדעת האם כדאי להם להמשיך לכוון לאותו מקום. ישנם האקרים רבים מצד אויבי המדינה המנסים לא פעם לפרוץ לאתרים ממשלתיים בעלי מידע רגיש ביותר. וככלל, הדלפת סודות מדינה הפך להיות עסק מסוכן יותר בתקופה שבה 'פליטת פה' קטנה ברשת עלולה בין רגע להתפרסם ברבים.

5.היחשפות למידע שלילי: ישנם סוגי תוכן שאנשים או קבוצות מסוימים יגדירו אותם כתוכן שלילי, שאסור/לא מומלץ להיחשף אליו. לדוגמא: במגזר הדתי ישנם תכנים אסורים לצריכה מבחינה הלכתית, כמו תמונות לא צנועות, לשון הרע או הוצאת דיבה שמתפרסמים על אנשים שלא לתועלת. אנשים מסוימים בעלי לב חלש, עלולים להיחשף בעמוד ראשי של אתר חדשות לתמונות קשות כמו בידיעות על תאונות או התעללויות וכד'.

לכן כאשר אנו מדברים על השינויים הטובים שגרם האינטרנט, אסור לנו לשכוח גם את הבעיות ובמיוחד את הסכנות אשר טמונות בשימוש בו.

מה הסיבות לשינוי?

--Itaishor 20:40, 28 באוקטובר 2012 (IST)===סיבה א'=== האינטרנט הצליח להתגבר על מגבלת מרחק גיאוגרפי בין אנשים ואף לגרום לו להיות נתון לא משמעותי בתקשורת בין אנשים (עד עכשיו שיחת טלפון עלתה המון כסף וקשיי קליטה, עכשיו בלחיצת כפתור אחת ניתן גם לדבר וגם לראות את האדם איתו אתה מדבר, התקשורת בין האנשים יותר זמינה וזריזה). בעבר כאשר קבעת עם מישהו בנקודת מפגש מסוימת והוא לא הופיע בזמן נאלצת להמתין זמן רב מבלי אם האדם יגיע או לא, כיום בעזרת האינטרנט שנמצא בסמארטפון "ובכל פינה" ניתן תוך שניות לתקשר עם האדם איתו קבעת. אלבומי תמונות, בזכות האינטרנט מגוון רחב יותר של אנשים יכולים לראות את "התמונות שלי מהטיול" ובעצם לחוות איתי במצב של כאן ועכשיו את כל החוויות שאני חווה בקצה השני של העולם.

האינטרנט הפך לזמין ונגיש לרוב האוכלוסיה, נוח יותר לאנשים לשמור על קשר באמצעות האינטרנט מאשר באמצעות מכתב או שיחת טלפון יקרה וזה גורם לאנשים להיות קרובים למשל למשפחתם שגרה בעיר אחרת או אפילו בקצה השני של העולם. בנוסף האינטרנט עוזר לאנשים לחסוך זמן יקר, אנשים מעדיפים להשתמש במגוון השירותים הרחב שיש לאינטרנט להציע מאשר לצאת מהבית ולבזבז זמן יקר בחיפושים אחר דברים מסוימים, באינטרנט ניתן בשניות למצוא מידע רחב על כל הגדרה או מילה מסויימת הכוללים גם אוסף תמונות, לערוך השוואות לגבי מוצרים מסויימים ואפילו לערוך קניות בלחיצת כפתור בלבד. חוסך המון זמן בתור לקופות או בחיפוש אחר מוצרים.

סיבה ב'

קישור לגוגל

מה יקרה בעתיד?

הערכה א'

שינויים רבים ומשמעותיים יבאו בעקבות ובזכות התפתחות האינטרנט. ניתן רק לשער ולדמיין מה צופן בחובו העתיד בעולם שבו האינטרנט הוא מעצב התרבות הדומיננטי. לדוגמא, יום בחייה של "גב' אונליין" אישה בשנת 2025- גב' אונליין תפתח את יומה בקריאת הידיעות הטריות של הבוקר במהדורה האינטרנטית "און ליין ניוז"- שהרי כבר אינה קיימת עיתונות כתובה. היא תבלה שעה ארוכה מול המחשב שכן כל העבודות בכלל ושל גב' אונליין בפרט הוסבו לעבודות שניתן לבצן מהבית מבלי לקום מהכסא. גם ילדייה, בני ה-5 ו-12, לא ממהרים לקום. הם יוכלו לפתוח את תוכנת הלימוד האינטרנטית שלהם בכל זמן שירצו, שכן בתי הספר יחדו מתלהקיים במתכונתם הנוכחית. בהמשך היום ישבו בני המשפחה לערוך קניות דרך האינטרנט. קנייה פיזית בחניות היא כבר נחלת העבר וניתן יהיה לצרוך הכל דרך האינטרנט והחנויות המקוונות- החל מקניות מצרכים לבית, חומרי ניקוי, רהיטים, בגדים ועד חיות מחמד וירטואליות.

בעקבות השתלטות האינטרנט על כל פן בחיי האדם אפשר רק להעריך כמה החיים יהיו קלים ומידיים, אבל מצד שני ללא כל הפגנת חום אנושי, ריחוק וביטול כל מאפייני החברה כחברה.--Yarden lahis 19:18, 28 באוקטובר 2012 (IST)

קצב התקדמות התשתית והטכנולוגיה התומכת באינטרנט הביא למירוץ מטורף של בוני האתרים להישאר בחוד החנית. על מנת להיות חברת בניית אתרים טובה כיום, יש צורך ביכולת הסתגלות מהירה לטכנולוגיה המשתנה במהירות. יכולת למידה עצמית מהירה של תחומים, כלים, ושפות חדשות, דמיון יצירתי כדי להבין איך אפשר לעשות שימוש בטכנולוגיה החדשה ולרתום אותה בדרכים חדשות, יצירתיות, מקוריות ותורמות על מנת ליצור אתרים טובים יותר, מעניינים יותר, מושכים יותר. העתיד צופה שהאדם יוכל לבצע כמעט את כל פעולותיו בחייו דרך הקלדה וגלישה באתרים שונים במחשב ובסמארטפון, הרי זה לא רחוק עד שימציאו את הסמארטפון שבעזרתו אפשר לשלוט על כל מערכת החשמל הביתית מבלי לטרוח לקום מהכיסא. רחלי צפניה 19:48, 28 באוקטובר 2012 (IST)

רבות נאמר ונכתב על השינויים שתגרום רשת האינטרנט בעולמנו. לדעת רבים וטובים אנו נמצאים בתקופה של שינויים טכנולוגיים מהותיים, ואולי בפתחה של "מהפכת המידע". היו שהשוו זאת למהפכה החקלאית הקדומה (המעבר מנוודות לחקלאות), מהפכת הדפוס, ולמהפכה התעשייתית. כל אלו מדברים על השינויים המהותיים שתגרום הרשת בדרך בה אנו קוראים, קונים, מטיילים, מתקשרים, לומדים, עובדים, ועוד. מטבע הדברים, תמורה חברתית משליכה על עולם המשפט. אין דומה החוק של חברה חקלאית ענייה, לחברה תעשייתית, ולחברה מודרנית. אין חולק ששינוי זה ישנה גם את המציאות המשפטית, אולם עד כמה? בעניין זה הדעות חלוקות, ושתי השקפות קיצוניות מרחפות בחלל המשפט. הגישה השמרנית טוענת כי מה שהיה הוא שיהיה. יהיה צורך אולי בשינויים לא משמעותיים אך לא יותר מכך. תיקונים קלים בחוקי החוזים, שיפוצים בזכויות יוצרים, התאמות בנזיקין, וכו'. הקיצוניות השנייה גורסת לעומת זאת כי ההוויה המשפטית תתהפך ללא היכר בשנים הקרובות ממש. מאיה פדרשניידר,אוקטובר 28





מה יקרה בעתיד?? זאת שאלה שמעניינת כל אחד, אבל ללא ספק האינטרנט הוא חלק בלתי נפרד מהעתיד. אז נכון יש השערות שהאינטרנט יהיה הרבה יותר מהיר עם הרבה יותר אתרים, רשתות -חברתיות, בלוגים, מנועי חיפוש וכו' ואפשר להגיד שהעתיד זה מה שיש היום ברשת ובסמרטפונים... אבל עדיין השאלה זה איך זה יראה?? אף אחד באמת לא יכול לדעת באמת אבל אפשר להפעיל את הדמיון. אני חושב שאחד מהמקומות שאפשר להפעיל את הדמיון ולדמין איך יראה העתיד בכלל ובאינטרנט בפרט זה הקולנוע, אז מה שעשיתי זה ריכזתי לכם כמה מסרטיובה ם מהקולנוע שמציגים השארה או פנטזיה , תקראו לזה איך שאתם רוצים שמנסים לדמות את התתשובה לשאלה "איך יראה האינטרנט בעתיד?".


יש את הסרט המחליפים בכיכובו של ברוס וויליס משנת 2009 שמספר על סוכן FBI שחי בתקופה שבה לבני האדם יש מחליף בצורת רובוט. בסרט בני האדם חיים דרך הרובוט וכל התחושות וההנאות בחיים שלהם הם חווים דרך הרובוט שלהם...נשמע מפחיד?אולי זה העתיד.

[4]


1.jpg



יש את הסרט דוח מיוחד עם טום קרוז מ-2002 שמראה שבעזרת הרשת אנחנו יכולים לנבא רצח ובכך למנוע אותו ובכלל מציג דרך מעניינת איך יראה האינטרנט והמחשבים בעתיד בסרט מסופר על אדם שאיבד את בנו לאחר שנרצח ומצטרף לפרויקט "קדם פשע"... פעם אנשים לא האמינו שיהיה אפשר לשלוח מייל לכל אדם בעולם אז אולי זה לא כל כך מופרך .https://www.youtube.com/watch?v=q2bmImPNKbM


Minority-report.jpg


יש גם את אחד הטרילוגיות הכי מוכרות "מטריקס" סרט שמספר סיפור על כך שבעתיד בני האדם ישלטו ע"י המכונות בעלי אינטליגנציה מלאכותית ובני האדם מחוברים בעזרת רשת אחת גדולה לתוכנה שנקראת "המטריקס"... https://www.youtube.com/watch?v=Pn2XRNaoAy0


Large-matrix-blu-ray7.jpg

לסיכום אין תשובה מוחלטת איך יראה האינטרנט בעתיד איך הוא יתפתח או איך יראה דבר אחד בטוח שאי אפשר לדמיין את העתיד בלי האינטרנט והשמיים הם הגבול...נכון שבחרתי דוגמאות קיצוניות אבל הכל אפשרי...


--Jonathan holt 22:37, 28 באוקטובר 2012 (IST)
  1. דוגמה להפניה לגוגל
  2. Kahneman, D. (2011). Thinking, Fast and Slow (p. 512). Farrar, Straus and Giroux.