(←מי הם מעציב הדעה שלך, ואיך תגיע אליהם?) |
(←ציפי ליבני ונפתלי בנט) |
||
שורה 14: | שורה 14: | ||
===ציפי ליבני ונפתלי בנט=== | ===ציפי ליבני ונפתלי בנט=== | ||
− | + | :'''הערה'': מי כתב את הפרק הזה? [[משתמש:WikiSysop|טל ירון]] 07:53, 12 בנובמבר 2013 (IST) | |
נפתלי בנט הינו פוליטיקאי אהוד במיוחד, ניתן להבחין בדבר על ידי מספר המנדנטים הגדול שהשיג בבחירות האחרונות לכנסת ה-19 כשהוא מכהן כיו"ש מפלגת "הבית היהודי", בתגובות המשבחות של העם כלפיו ובהצצה לדף הפייסבוק שלו. | נפתלי בנט הינו פוליטיקאי אהוד במיוחד, ניתן להבחין בדבר על ידי מספר המנדנטים הגדול שהשיג בבחירות האחרונות לכנסת ה-19 כשהוא מכהן כיו"ש מפלגת "הבית היהודי", בתגובות המשבחות של העם כלפיו ובהצצה לדף הפייסבוק שלו. | ||
באמצע שנת 2012 הצטרף נפתלי בנט למפלגת "הבית היהודי", שם נבחר לראשות המפלגה. חשוב לציין כי עד הצטרפותו של נפתלי בנט הייתה המפלגה מדורגת נמוך מאוד במפה הפוליטית והצליחה להשיג בבחירות לכנסת ה-18 בשנת 2009, 3 מנדטים בלבד. בבחירות 2013 קיבלה המפלגה 12 מנדטים, כך הצטרפה לקואליציה בכנסת ה-19 של מדינת ישראל, זאת בעקבות דמותו הדומיננטית של בנט שיצרה אחריו סחף תקשורתי. בנט עשה עבודה תקשורתית אינטנסיבית ברשתות החברתיות המקוונות. בדף הפייסבוק שפתח, משגר בנט מסרים בצורה ישירה לציבור וכך מקדם מועמדותו ואת קמפיין המפלגה לראשות הכנסת. כיום ישנם כ-196,000 סימוני לייק (אהבתי) זאת בעקבות פרסומים יום יומיים אותם מפרסם בנט, בהם הוא משתף את קהל קוראיו בפעילויות המפלגה, אג'נדות חדשות, התנהלויות והצלחות שהצליח לגרוף, שינויים שהחלו בעקבות התערבותו וכו'. ייחודיותו של דף הפייסבוק של נפתלי בנט היא שניתן לראות את היחס האישי שנותן בנט לרוב קוראי הדף, הוא מעביר מסרים לאזרחים, מקבל מהם תגובות, עונה להם על שאלות ואף מודה על כך שלמד דבר או שניים מכך, ניתן לראות תגובות לגבי אמירות מסויימות, חיזוקים לקהל וניסיון שיפור מצב הרוח של האזרחים, שיתוף בחייו היום יומיים ואף העלאת סרטונים ושירים אותם משתף בנט. ישנה באמת תחושה של חיבור של העם לאותו פוליטיקאי והחיבור הזה השתקף במסע הבחירות ובשלב המכריע בהן- ספירת המנדטים. בנט לא רק פעל בתחום הרשתות החברתיות והאינטרנט, הוא גם יצר אחריו סחף תקשורתי בעקבות סיורים רבים במדינת ישראל, התראיינות לתוכניות טלוויזיה ולרדיו ואף לתוכניות טלוויזיה בין לאומיות (BBC,CNN וכו'). | באמצע שנת 2012 הצטרף נפתלי בנט למפלגת "הבית היהודי", שם נבחר לראשות המפלגה. חשוב לציין כי עד הצטרפותו של נפתלי בנט הייתה המפלגה מדורגת נמוך מאוד במפה הפוליטית והצליחה להשיג בבחירות לכנסת ה-18 בשנת 2009, 3 מנדטים בלבד. בבחירות 2013 קיבלה המפלגה 12 מנדטים, כך הצטרפה לקואליציה בכנסת ה-19 של מדינת ישראל, זאת בעקבות דמותו הדומיננטית של בנט שיצרה אחריו סחף תקשורתי. בנט עשה עבודה תקשורתית אינטנסיבית ברשתות החברתיות המקוונות. בדף הפייסבוק שפתח, משגר בנט מסרים בצורה ישירה לציבור וכך מקדם מועמדותו ואת קמפיין המפלגה לראשות הכנסת. כיום ישנם כ-196,000 סימוני לייק (אהבתי) זאת בעקבות פרסומים יום יומיים אותם מפרסם בנט, בהם הוא משתף את קהל קוראיו בפעילויות המפלגה, אג'נדות חדשות, התנהלויות והצלחות שהצליח לגרוף, שינויים שהחלו בעקבות התערבותו וכו'. ייחודיותו של דף הפייסבוק של נפתלי בנט היא שניתן לראות את היחס האישי שנותן בנט לרוב קוראי הדף, הוא מעביר מסרים לאזרחים, מקבל מהם תגובות, עונה להם על שאלות ואף מודה על כך שלמד דבר או שניים מכך, ניתן לראות תגובות לגבי אמירות מסויימות, חיזוקים לקהל וניסיון שיפור מצב הרוח של האזרחים, שיתוף בחייו היום יומיים ואף העלאת סרטונים ושירים אותם משתף בנט. ישנה באמת תחושה של חיבור של העם לאותו פוליטיקאי והחיבור הזה השתקף במסע הבחירות ובשלב המכריע בהן- ספירת המנדטים. בנט לא רק פעל בתחום הרשתות החברתיות והאינטרנט, הוא גם יצר אחריו סחף תקשורתי בעקבות סיורים רבים במדינת ישראל, התראיינות לתוכניות טלוויזיה ולרדיו ואף לתוכניות טלוויזיה בין לאומיות (BBC,CNN וכו'). |
גרסה מ־23:53, 11 בנובמבר 2013
תוכן עניינים
- 1 על ההבדלים בין בנט ללפיד בפייסבוק
- 2 כיצד הופכים לפוליטקאי מותאם יותר לעידן החמישי?
- 3 מי הם מעצבי הדעה של הפוליטיקאי שלך, ואיך תגיע אליהם?
- 4 כיצד ליצור מסרים רגשיים חיוביים
- 5 כיצד לשפר את התקשורת עם הציבור
- 6 Meme
- 7 הכינו לו סרטון/מערך לווין
- 8 כיצד ליצור "מעגל תקשורת"
- 9 איך ליצור פעילות שטח ביום הבחירות
- 10 איך לגייס כספים
על ההבדלים בין בנט ללפיד בפייסבוק
שמות הכותבים: איציק נחמה, שרית כהת, נדב אלמקייס
למלא...
כיצד הופכים לפוליטקאי מותאם יותר לעידן החמישי?
עליכם לבחור פוליטיקאי אחד שיש לו כבר הופעה בפייסבוק,ולייעץ לו (לאחר שאבחנתם את ההתנהגות הפיסבוקית שלו) כיצד להשתפר.עליכם להראות לו דוגמאות מפוליטקאים אחרים שעובדים טוב יותר. חשוב להסביר למה אותם פוליטיקאים פועלים נכון וטוב.
כותבת: נטלי אשכנזי
בעידן החמישי אחת השיטות המוצלחות ביותר של פוליטיקאים ליצור אהדה מתמדת של הקהל, לחשוף אותו לדעות מפתיעות, ליצור תחושת אחדות ולקבל משוב עדכני לגבי התנהלויות כאלה ואחרות היא האינטרנט. האינטרנט כולל בתוכו מערכות שונות שעל ידיהן יוכל הפוליטיקאי להתקרב לסקטור גדול יותר באוכלוסייה ולא רק לאוכלוסייה המוכרת והמקורבת אליו שממילא עוקבת אחריו. ישנן מערכות מגוונות שבהן נעסוק בהמשך, שיכולות ליצור קירבה כלשהי בין האזרח לפוליטיקאי וכך לגרום לראשון, במידה ויתחבר לדעותיו של הפוליטיקאי ללכת ובחור בו. שני הפוליטיקאים שבחרתי להציג בקטע זה הם: שרת המשפטים ציפי לבני ושר הכלכלה נפתלי בנט.
ציפי ליבני ונפתלי בנט
- 'הערה: מי כתב את הפרק הזה? טל ירון 07:53, 12 בנובמבר 2013 (IST)
נפתלי בנט הינו פוליטיקאי אהוד במיוחד, ניתן להבחין בדבר על ידי מספר המנדנטים הגדול שהשיג בבחירות האחרונות לכנסת ה-19 כשהוא מכהן כיו"ש מפלגת "הבית היהודי", בתגובות המשבחות של העם כלפיו ובהצצה לדף הפייסבוק שלו. באמצע שנת 2012 הצטרף נפתלי בנט למפלגת "הבית היהודי", שם נבחר לראשות המפלגה. חשוב לציין כי עד הצטרפותו של נפתלי בנט הייתה המפלגה מדורגת נמוך מאוד במפה הפוליטית והצליחה להשיג בבחירות לכנסת ה-18 בשנת 2009, 3 מנדטים בלבד. בבחירות 2013 קיבלה המפלגה 12 מנדטים, כך הצטרפה לקואליציה בכנסת ה-19 של מדינת ישראל, זאת בעקבות דמותו הדומיננטית של בנט שיצרה אחריו סחף תקשורתי. בנט עשה עבודה תקשורתית אינטנסיבית ברשתות החברתיות המקוונות. בדף הפייסבוק שפתח, משגר בנט מסרים בצורה ישירה לציבור וכך מקדם מועמדותו ואת קמפיין המפלגה לראשות הכנסת. כיום ישנם כ-196,000 סימוני לייק (אהבתי) זאת בעקבות פרסומים יום יומיים אותם מפרסם בנט, בהם הוא משתף את קהל קוראיו בפעילויות המפלגה, אג'נדות חדשות, התנהלויות והצלחות שהצליח לגרוף, שינויים שהחלו בעקבות התערבותו וכו'. ייחודיותו של דף הפייסבוק של נפתלי בנט היא שניתן לראות את היחס האישי שנותן בנט לרוב קוראי הדף, הוא מעביר מסרים לאזרחים, מקבל מהם תגובות, עונה להם על שאלות ואף מודה על כך שלמד דבר או שניים מכך, ניתן לראות תגובות לגבי אמירות מסויימות, חיזוקים לקהל וניסיון שיפור מצב הרוח של האזרחים, שיתוף בחייו היום יומיים ואף העלאת סרטונים ושירים אותם משתף בנט. ישנה באמת תחושה של חיבור של העם לאותו פוליטיקאי והחיבור הזה השתקף במסע הבחירות ובשלב המכריע בהן- ספירת המנדטים. בנט לא רק פעל בתחום הרשתות החברתיות והאינטרנט, הוא גם יצר אחריו סחף תקשורתי בעקבות סיורים רבים במדינת ישראל, התראיינות לתוכניות טלוויזיה ולרדיו ואף לתוכניות טלוויזיה בין לאומיות (BBC,CNN וכו').
- הצעת שיפור: אם השווית בין בנט לציפי, את צריכה לגם לתאר את הבעייתיות אצל ציפי(שפחות הצליחה בפייסבוק ובבחירות). כמו כן, אנא הביאי ראיות. צילומי מסך מהפייסבוק של בנט, וצילומי מסך מהפייסבוק של ציפי. טל ירון 07:51, 12 בנובמבר 2013 (IST)
מי הם מעצבי הדעה של הפוליטיקאי שלך, ואיך תגיע אליהם?
כיצד ליצור מסרים רגשיים חיוביים
כיצד לשפר את התקשורת עם הציבור
(הכוונה לתגובות לדברי הציבור)
Meme
יהיה עליכם לבנות ממש ממים לפוליטקאי שלכם. ולהראות ממים מוצלחים אצל פוליטקאים אחרים.