מקור השם אינטרנט
באנגלית- internet - קיצור של המונח "Interconnected Networks" - קבוצה של רשתות מחשבים המחוברות ביניהם. האינטרנט (בעברית: מִרְשֶתֶת) הוא שם כולל לטכנולוגיה שהיא רשת מחשבים גלובלית, שמחברת רשתות מחשבים שונות, ומקשרת בין מיליוני מחשבים בכל העולם. האינטרנט הוא מאגר עצום של ידע, אפשרויות מסחר, תרבות, בידור, כלכלה ועוד. למעשה, האינטרנט היום מקיף כמעט את כל תחומי החיים. האינטרנט מאפשר את תהליך הגלובליזציה – תהליך בו העולם הופך ל"כפר גלובאלי" – "כפר קטן" בו למידע ולכלכלה אין גבולות.
פיתוח ה- www
"היפרקטסט"- שיטה הפותחה במעבדות בשוויץ, בסוף שנות ה-80. עפ"י שיטה זו, ניתן לקשר בין קבצי מידע באינטרנט. כטשר רוצים לחפש מידע מסוים מגיעים לדף מידע אשר מופיעים בו אזורים מסומנים. ניתן ללחוץ על אזורים אלו באמצעות העכבר וכך להגיע לפרטי מידע המצויים במחשבים שונים שנמצאים במקומות שונים. שיטה זו נקראת "the world wide web" או בקיצור- www, המתורגמת לעברית: "רשת כלל עולמית".
מה היו שלבי ההתפחות של האינטרנט?
בשנות ה-60, במהלך המלחמה הקרה עלה צורך צבאי להקים רשת מבוזרת למקרה של תקיפה גרעינית מצד רוסיה. הרשת התבססה על רשת קווי הטלפונים הקיימת, ויכלה לקשר לראשונה בין מחשב אחד שנמצא בצד אחד של היבשת למחשב הנמצא בצד השני של היבשת, באופן כמעט מיידי. כך שבמקרה של תקיפה באיזור אחד, מאגרי הידע והמידע ישמרו.
במקביל, הוקמו באוניברסיטאות, בשיתוף עם צבא ארה"ב, רשת דומה שמקשרת בין מחשבי האוניברסיטאות ומחשבי הצבא(במקרה הצורך). עד שנת 1978 היו קיימות מספר רשתות שונות לכל גוף במדינה (בתי חולים, ממשלה, צבא וכו'). ב-1978 אוחדו הגופים השונים ויצרו רשת גדולה ואת בסיסה העיקרית של רשת האינטרנט הקיימת.
דמות מרכזית בפיתוח האינטרנט, כפי שאנחנו מכירים אותו היום, הינו ג'וסף קארל רובנט ליקלידר (באנגלית: Joseph Carl Robnett Licklider, 11 במרץ 1915 - 26 ביוני 1990), שנודע בשם "גיי סי אר" או "ליק". ג'וסף קארל היה מדען מחשב אמריקאי הנחשב לאחת הדמויות החשובות ביותר במדעי המחשב בפרט ובהיסטוריה של המחשוב בכלל. ליקלידר היה הראשון שחשב על הרעיון של קישור בין מחשבים שונים, דבר שמצא חן בעיניי לארי רוברטס, מדען במחלקת המחקר של משרד ההגנה האמריקאי. ליקלידר חיבר בין מחשבים בתוך משרד ההגנה האמריקאי, וכך החלה הרשת הראשונה, שבסופו של דבר הפכה לרשת האינטרנט.
"אנו רוצים להדגיש משהו מעבר למסירה חד-צדדית: את החשיבות ההולכת וגדלה של הבנייה המשותפת, את האספקט המחזק הדדית של תקשורת - החלק שמעבר ל-"עכשיו שנינו יודעים עובדה שקודם לכן רק אחד מאיתנו ידע". כשמוחות משתפים פעולה, רעיונות חדשים נולדים. אנו רוצים לדבר על האספקט היצירתי של תקשורת.
רק בתחילת שנות ה-90, האינטרנט הפך לאינטרנט אותו אנחנו מכירים כיום בעקבות כניסת ארגוניים מסחריים גדולים. דבר שגרם להאצה בהתפחות האינטרנט; שיפור מהירות התעבורה, התווספו אפשרויות תצוגה, קול ועוד.
במאמר "מגמות התפתחות האינטרנט הישראלי (2007-2010) בראי מבצעי שיווק" מאת דוד לוין, ישנה סקירה על ההתפתחות של האינטרנט בשנים 2007-2010. בדגש על שיווקו. הוא מדבר על ההתפתחות המהירה של האינטרנט בעולם ובישראל בפרט. בנוסף, במאמרו הוא מדבר על הצמיחה המהירה של האינטרנט במאה הקודמת, הנפילה, ונושאים נוספים. הוא שם דגש על תהפוכות האינטרנט, ומתמקד בנושאים נוספים: לדוגמא פיתוחים טכנולוגיים, הכנסות ועוד. בנוסף, הוא הינו מדבר על אבחון של מספר מגמות שמאפיינות את האינטרנט הישראלי בשנים הללו. (בין הנושאים המדוברים במאמר: תאימות בין שנות שגשוג כלכלי לבין מספר מבצעי השיווק, הפניית תקציבי פרסום מהמדיה המסורתית אל הדיגיטלית, צמיחה בכמות ההגרלות "מקדימה" את הנתונים הכלכליים, ועוד.