לכל תהליך של דיון, ישנם רכיבים אותם יש להבנות לתוך הדיון כדי שיתקבלו החלטות מושכלות, מכלילות ונכונות אפיסטמולוגית. לפחות בשלב זה נראה כי דליברציה טובה צריכה סדר, אך היא לאו דבקא צריכה להתרכש בסדר, אלא אולי לפעמים כסוd של בעיה סבוכה, בה פרמטרים רבים תלויים אחד בשני, ולכן צריך ללכת אחורה וקדימה, לאור העניין של הקבוצה.
אלו הם חלקי הדיון הרלוונטים:
איתור בעלי עניין
כדי לנסות לפתור בעיה, עלינו להכיר את הבעיה. להבין אותה, להתחבר אליה. לשם כך חשוב שהבעיה תוצג בפני הקבוצה. ועוד לפני שהבעיה תוצג, צריך למצוא את האנשים שהבעיה המעניינת אותם, או שהבעיה נוגעת עליהם (בעלי עניין).
לכן, לפני שניגשים לבעיה, צריך לאתר את בעלי העניין. בעלי העניין יכולים להיות אנשים שהאתגר נמצא בתחום קבלת ההחלטות שלהם. אלו יכולים להיות תושבים שמושפעים בצורה ישירה או עקיפה מהאתגר. אלו יכולים להיות גופים שהבעיה משפיעה עליהם בצורה ישירה או עקיפה.
אם האתגר נמצא בתחום מוניצפלי או מדינה, על פי העקרונות הדמוקרטיים, אנו נחשיב את כלל תושבי האזור כבעלי עניין. אלא אם כן, יש כאן נושאים הקשורים לצנעת הפרט, מניעת לשון הרע וכיוב', הדורשים פתרונות מיוחדים, שמאפשרים גם דיון הוגן וגם חשאיות.