ניקוד:
- + 50 נקודות על שיפור הסבר המודל.
- מתוכם:
- +40 על כתיבה קוהרנטית
- +10 על מידע חדשני ומבוסס, שלא נאמר בשעור.
- +50 נקודות על כתיבת ניבוי מעניין, המבוסס על המודל.
- מתוכם:
- +40 על כתיבה קוהרנטית
- +10 על רעיון חדשני ומבוסס.
תוכן עניינים
הסבירו את המודל
הסבירו את הקשר בין המדיום התקשורתי (דיבור, כתב, דפוס, וכיוב') וההשפעה על המבנים הפוליטיים.
עליכם או להוסיף מידע, או לשפר מידע קיים.
מכונת הדפוס
מכונת הדפוס הראשונה הומצאה במאה ה15 (1450) ע"י יוהן גוטנברג. באמצעות מכונת הדפוס ניתן היה להדפיס בכמויות רבות וניתנה האפשרות להוצאת אלפי עותקים במהירות רבה ולהפצה ברחבי אירופה. הספר הראשון שהודפס בשיטת הדפוס היה התנ"ך. הצורך בהקמת מכונת דפוס נבע מסיבות כלכליות וחברתיות. מחירי הספרים בכתב יד לפני המצאת הדפוס היו גבוהים והפצת הספרים בעותקים רבים דרשה העסקת אנשים רבים. פיתוח הספרים לפני המצאת הדפוס התבצע בקצב מאוד איטי ועל כן העברת המידע היתה איטית יותר. תוך זמן קצר התפשטה ההמצאה ובתי דפוס רבים התחילו לפעול. הדפוס הביא למהפכה בהפצת הידע, ע"י הפצת ספרים עיתונים וכו'. באותה תקופה לכל מי שהיה מכונת דפוס יכל היה לשלוט באמצעי התקשורת, אלה היו לרוב האליטות, דבר אשר שבר את היכולת של הכנסייה לשלוט, זה הביא לירידה בכוחה של הכנסייה בגלל נגישות רבה יותר לספרי הקודש והפצת דעות חדשות נגדה ונגד השלטון. מכונת הדפוס הביאה להשפעות נוספות כגון: פרסום מסרים וצווים של השלטון הפך לקל הרבה יותר, ספרים הודפסו בשפות לאומיות דבר אשר גרם להעשרת שפות אלו ולרכישת ידע בתחומים רבים, בנוסף הביא לעלייה בלימוד קרוא וכתוב מה שהוביל לעלייה בביקוש לספרים.
הטלוויזיה-התפתחות מדעית
פיתוח הטלוויזיה היה פעולתם של שני מדענים באר"ה, פילו פרנסוורט (פיתח את מפריד התמונות), וולדימיר זבורייקין (היה מהגר רוסי שעבד עבור הרדיו "ווסטינגהאוס" ופיתח את שפופרת המצלמה), בעקבות כל התעסקותם במצלמה ידעו כיצד להתנהל עם מכשירים טכנולוגיים זמנים, בשנת 1927 שידרו את התמונה הראשונה, צילום בן 60 אינץ' של סימן הדולר. שידורי הדגמה החלו בשנות ה30, מקלט טלוויזיה הציגו למכירה לציבור ב1938, מכשיר של 3 אינץ' תמורת 125 דולר. בשנת 1945 סיומה של מלחמת העולם השנייה, היו כחצי תריסר תחנות ניסיוניות אשר שידרו מספר שעות ביום. במהלך העשור יותר מ400 תחנות עלו לאוויר. ב1950 היה ברור שטלוויזיה לא מיועדת רק למעמד הבורגני אלה גם למעמד הביניים. מעל 3 מיליון מכשירי טלוויזיה נמכרו במחצית הראשונה של 1950. 1955 ל80% ממשקי הבית באזורים העירוניים היו מקלטי טלוויזיה, וטיפס במהרה ל90%. ניתן לראות בכך שלטלוויזיה היה ביקוש רב. לטלוויזיה השפעה רבה על הציבור, בעקבות כך הטלוויזיה קיבלה ביקורות חיוביות ושליליות כאחד, היה לטלוויזיה חשש גדול יותר מאשר לרדיו מהסיבה שהיא גם ממחישה הכל בנוסף להשמעת הדברים. אחת הביקורות לדוגמא: היה הפחד שאפקט ההשפעה החברתית, על הציבור היה חזק יותר ממקורות התקשורות הקודמים. היה רשימה של תלונות והערות לגבי ביטויי אהבה שקריים והצגה של אלימות.
נבאו מה יקרה לפוליטיקה הישראלית בעשרים השנים הבאות
התבססו על המודל שהוסבר בכיתה, כדי להסביר את הניבוי שלכם.
שירן אטואן: בחברה הישראלית יחולו שינויים במבנה הפוליטי
עולם התקשורת והמדיה הולך ומתפתח עם השנים בקצב מהיר ומסחרחר אך הבולט מבניהם זהו מדיום הטלוויזיה. ניתן לראות כי בבחירות האחרונות נכנסו אנשי טלוויזיה לפוליטיקה הישראלית ואפילו אחד מהם מכהן כשר האוצר, דבר המעיד על כוח ההשפעה הרב של איש התקשורת הנבחר בציבור. חשוב לציין כי הוא החל את דרכו כמגיש טלוויזיה,עיתונאי,שחקן וסופר. דוגמא נוספת לכך היא שלי יחימוביץ שגם היא תפקדה כמגישת חדשות בטלוויזיה והיום מכהנת כחברת כנסת ויושבת ראש מפלגה. אני משערת שבעתיד, בשנים הבאות, תהיה קפיצת מדרגה גדולה יותר בה יכנסו יותר אנשי טלוויזיה לפוליטיקה הישראלית בעיקר בזכות כוח ההשפעה שצוברים במהלך תפקידם ובזכות כך צוברים להם יותר ויותר תומכים. לכן אני מניחה שבעוד 20 שנה הממשלה תהיה מורכבת מרוב של אנשי תקשורת וטלוויזיה.