CBT

מתוך The Phnomenologic Cage
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

חלקית אני משתמש ב-CBT, כיוון שזאת אחת השיטות שהוכיחה יעילות במחקרים רבים[1]. מנסיוני עם מאומנים יש לשיטה הזאת כמה בעיות שיש להתגבר עליהן. אחת הבעיות העיקרית, היא שכדי לטפל, הפסיכולוגים הקוגניטיבים, מאבחנים אצל המטופל את המחלה או הפרעה[2]. מניסיוני, מעטים האנשים שאוהבים שמאבחנים אצלהם הפרעה או מחלה הקשורה לנפש. לאדם יש רצון טבעי, לחוש טוב. יתרה, מזאת, למַעט מיקרים מיוחדים, אינני מוצא שיש מחלות נפש. אני מוצא שיש קונפליקטים לא פתורים, שמתבטאים בקשיי התאמה למציאות. הם קיימים בכולנו במידה כזאת או אחרת, ואצל חלקנו הקונפליקטים הללו כל כך חזקים, עד שהם מפריעים לתפקוד יומי.

הדרך היעילה יותר היא במקום לדבר על "מחלה" או איבחון, לדבר על ההסיטוריה האישית, ולנסות להבין את הקונפליקטים. במידת הצורך, אני ממליץ לקחת כדורים שמסייעים להגיע למצב רגוע שמאפשר אימון ורגיעה, אך עיקר האימון במקרהים הללו, אינו דרך האיבחון, אלא דרך הכרת הקונפליקט הפנימי. כמו בכל אימון שאנו עורכים אנו פותרים את הקונפליקטים ומפתחים דרכי התמודדות חדשות שמאפשרות להחיות חיים פוריים וטובים.

למרות שאינני משתמש באימון באיפונים, יצא לי לעבוד בהצלחה עם אנשים שהוגדרו במגוון האבחנות הבאות: חרדה, דיכאון, בי-פולאריות, PTSD, ADD.

מעבר לכך, התיחסות רק אל

מאמר המראה את ההאפקטיביות של CBT. (זהירות, בהנחיית המפתח של השיטה)

יחוסים

  1. The empirical status of cognitive-behavioral therapy:A review of meta-analyses, 2005, Andrew C. Butler a,*, Jason E. Chapman b, Evan M. Forman c, Aaron T. Beck a., Clinical Psychology Reivew
  2. Cognitive Behaviour Therapy: A guide for the practising clincian, ed. Simos G. 2009, Routledge
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים