שיחה:דיון מונחה אובייקטים ובעיית האלכימאי - ינואר 2012

מתוך The Phnomenologic Cage
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

המנעות מהשלטות אקסיומות מדעיות או יצירת מערכת שמאפשרת ריבוימערכים=

אורלי, מקסים! :-)
נכון, המדע מבוסס על הנחת ההפרכה. השיח הדתי והשיח הפוסטמודרניסטי מבוסס למיטב הבנתי על תחושות פנימיות. כאשר אנו כופים את הנחת ההפרכה על הדיון, אנו מקבלים שיח שבעיקרו הוא שיח מדעי.
מי שמבחינתי מפשר בין הגישה המדעית לגישות האחרות הוא ג׳ון סטיוארט מיל, שטען שליברליזם צריך לאפשר לאנשים את האמת הכללית (שאני רואה אותה כנבחנת ומתגלה באמצעות עקרון ההפרכה) ולאפשר גם לחפש את האמת האישית ( שאותה אני רואה בעולם הדתי והפוסטמודרניסטי, המבוסס על תחושות פנימיות,מיותר מאשר על תיאוריות שיכולות לעמוד במבחן ההפרכה).
מצוין. אם כך, ניתן לבנות מערכת שמבוססת הן על עקרון ההפרכה הכללי, והן על עקרון התחושה האישית. משפט שמדבר אל נפש האדם יקבל את הסימון: ״לייק״ או ״דיסלייק״ ומשפט שיעבור את עקרון ההפרכה יקבל את הסימן true/false. כך יוכלו דוברים לכוון למשפטים שאנשים אוהבים. במערכת כזאת יצמחו אמירות שמחברות רבים.
ניתן יהיה לבחור בין המערכת המדעית למערכת הרגשית על פי הגדרה אישית שאומרת שאנו מחפשים טענות שעברו ״לייק״ או טענות שעברו הפרכה. ניתן: יהיה גם לחפש משפטים שעברו גם את מבחן האהבה וגם את מבחן ההפרכה.
בסופו של תהליך נוכל לראות מערכות שעברו התחברות ריגשית-פנימית-ציבורית וגם מערכות שעברו הפרכה.
זה מצב טוב יותר מהמצב היום, שבו הפייסבוק רק מאפשר מערכת ריגשית-ציבורית, שאינה נשמרת. אנו מציעים התכנסות הן לרגש והן להפרכה.
מה דעתך?
כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים