מתוך On Deliberation
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

תהליך WAR (Willin, Able, Ready), נועד לפתוח שבילי חשיבה ולברר האם יש מוטיבציה, אמון ומוכנות להניע תהליך.

תוכן עניינים

Willing[עריכה]

הנחת המוצא היא שכדי שאדם ירצה לצאת לפרויקט חדשנות, עליו לחוש שהפרויקט משרת אותו ומקדם את השאיפות שלו. על הפרויקט לממש צרכים, להגשים מאווים ולקדם אינטרסים סמויים וגלויים. לכן, בתהליך של חקירה מוטבציונית[1] אנו מבררים עם המוביל מהו אותו פרויקט שהוא רוצה להוביל, כיצד הפרויקט יענה לצרכיו. בתהליך החקירה יש לרדת לשורש התועלת, ולמצוא יעדים ומטרות לפרויקט שיקדמו את הצרכים האמיתיים. זהו שלב בניית "תמונת העתיד". התוצרים של השאלון, הוא תמונת עתיד ברורה מספיק, שבה ברור מה יהיו התועלות לאדם ובמקרה שלנו, גם לעירייה ולשותפים אחרים.

מבקשת להבחין בין תמונת התהליך ובין תמונת עתיד.

תמונת עתיד נבנית כחלק מתהליך העבודה על המיזם

Able[עריכה]

לאחר שבנינו את תמונת העתיד, עלינו לברר האם אנו יכולים לממש את תמונת העתיד. עלינו לברר באיזו דרך נוכל לממש את "תמונת העתיד". כיוון שמדובר ב-Intake ראשוני, אנו ננסה לתוות תוכנית ראשונית וכלליתי, מבלי לרדת לתוכנית הפתרון עצמה. יהיה עלינו לברר אילו שותפים אנו צריכים? מה משך התהליך הנדרש? באילו שיטות נעבוד? לאילו אמצעים נצטרך? כמה שעות אדם נדרש וכיוב'. כמו בכל בחירה בין אופציות, עלינו למצוא את הדרך שתייצר אופטימום של ניצול משאבים אל מול תפוקות (Optimal ROI). עלינו לראות שההשקעה שתושם בפרויקט, תהיה סבירה ותאפשר לפרויקט לממש את החזון של המוביל.


אם המשאבים ניתנים להשגה, ואם הדרך נראית למוביל כסבירה ובעלת סיכוי הצלחה טובים, הוא אמור לחוש תחושת יכולת (Able). בשלב זה עלינו לשבו ולבחון את "תמונת העתיד" ואת הדרך, ולשאול, האם הן רצויות והאם הן אפשריות (לחזק את תחושת ה- Willing-Able).

מציעה שבשלב ה intake נציג את מודל העבודה (הייתי מתחילה לבנות אותו בפגישה הקרובה)


Ready[עריכה]

בשלב הבא, נברר מתי הזמן המתאים למוביל להתחיל. האם קיימת עבורו תקופה מתאימה? האם יהיה זמן שבו יעמדו לראשותו המשאבים הדרושים והתנאים הדרושים. נברר האם ניתן להתחיל בזמן הקרוב (תמיד מומלץ להתחיל בהקדם, כיוון שבתהליך WAR חלה התקררות אצל האנשים לאחר זמן מה (אלא אם כן, זהו צורך עמוק וחזק אצל המוביל)). אם התשובה היא שניתן להתחיל בקרוב, אזי השאלה הנדרשת היא "מהי הפעולה-הבאה, כדי להרים את הפרויקט ומתי היא תתבצע?" בד"כ מומלץ שהפעולה הבאה תערך בתוך פחות משבוע, ושלפגישה הבאה בעוד שבוע, נגיע כבר עם הפעולות הדרושות (למשל, הזמנת שותפים). יצירת מוטיבציה מהשותפים

אם אנו עוברים לתהליך של בניית חזון עם שותפים, עלינו לבצע את תהליך ה- WAR מחדש, עם השותפים, לאור החזון הראשוני שיצרנו עם המוביל. תהליכי ה-WAR הם דומים, אלא שהפעם אנו עושים זאת בטכניקות של חוכמת-רבים.

יחוסים[עריכה]

  1. Miller, W., & Rollnick, S. (2002). Motivational Interviewing. The Guliford Press (2nd ed., p. 428). New-York: Guilford.