פגישות מרחב פתוח

מתוך The Phnomenologic Cage
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

פגישות מרחב פתוח, הן פגישות טבעיות, המבוססות בחלקן על Open Space Technology.

פגישות מרחב פתוח, הן פגישות, שבהן בתחילת המפגש, מכריזים אנשים המעוניינים להוביל נושא, על הנושא שהם רוצים להוביל. הם מכריזים בכמה דקות ספורות. לאחר מכן, במידה והכינוס קטן מ-15 אנשים, אפשר לתת לכולם מקום להעיר הערות, תוך הקפדה על הקצבת זמן קצרה. כאן מסתיים השלב הפורמלי. בשלב הלא-פורמלי, כולם נפגשים עם כולם על פי עניין אישי. לבסוף, מתכנסים שוב דוברים לסכם את השיחה. לאחר סיום הפגישה, בתוך יום, יעלו כל הדוברים וכל מי שמעוניין, סיכום של הפגישה מבחינתם, ברשת החברתית ו/או בויקי.

לפגישות מרחב פתוח, יש כוח תיאומי מעולה, ולכן מגבירות משמעותית את המוטיבציה של האנשים לפעול. הן גם יוצרות תחרות בריאות בקבוצה בין רעיונות שונים, ולכן דוחפת את כל הקבוצות לפעול ולהציע פתרונות חיוביים, ומעשים חיוביים שיקדמו את פעילות התנועה.

החלק הראשון של הפגישה, הוא משאב מוגבל, ולכן מציף את המתחים הקיימים בקבוצה. לאחר שהמתחים מתבררים, מגיע החלק של השיחות החופשיות, שהוא משאב-לא-מוגבל, ולכן כל המתחים יכולים להידון ביעילות, ונמצאות דרכים לשיתוף פעולה. בסיום, כל מי שלקח על עצמו להוביל נושא, שולח סיכום לרשת החברתית, לדיון המשך פתוח, שנועד ליצור אינטגרציהה בין כל הדעות.

מהלך המפגש

על הפגישות לעסוק בנושא שנמצא במחלוקת או דורש ברור קבוצתי. כך למשל הנושא "לאן דרכה של המפלגה", או "כיצד בונים את בית יזמות החוקים". סביב השאלה, מגיעים האנשים הרלוונטים לשאלה, באופן טבעי.

בתחילת הפגישה, מציע כל בעל רעיון בנושא הפגישה את משנתו בקצרה, ולאחר מכן נוצר סבב התיחסויות קצר. ולאחר מכן, ניגשים לשיחות החופשיות.

אם לפגישה מגיעים מעל 20 איש, יש להכין דוברים מראש, על ידי יוזם הפגישה. כל מי שמעוניין לדבר, יפנה למנהל הישיבה. על מנהל הישיבה לאפשר לכולם, אך עליו לחלק את הזמן, כך שיספיק לכל הדוברים. אסור לו להפלות בזמנים.

אם הפגישה היא מעל 100 איש, מי שרוצה לדבר מכין דף שבו הוא כותב את הנושא שעליו הוא רוצה לדבר, והיכן הוא ידבר עליו ומתי (למעשה בסדרי גודל גדולים, אנו מתנהגים כמו Open Space Technology..

Thanks for that! It's just the answer I neeedd.

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
תיבת כלים